Előző Élet Regresszió – a múlt rejtelmei

Vajon tényleg volt elözö életünk? Vajon az én lelkem is újjászületik halálom után?

“Oh, elözö élet, igen hallottam erröl az modernkori teóriáról” – mondják sokan manapság. Csakhogy az elözö életek gondolata nem is annyra új, mint mi hisszük. Platón, Goethe, Albert Schweitzer, Victor Hugo, Nietzsche, Nagy Frigyes, Tolsztoj, Leonardo Da Vinchi  és Voltaire mind hittek az elözö életekben. Ök, több száz évvel ezelött is úgy vélték, hogy a testünk csak egy jármü, s akik igazából vagyunk az a lelkünk, ami mindig újjászületik. Erröl adtak hangot a maguk módján, legtöbbjük versek és egyéb írások formájában.

Mennyi ebből az igazság?

Az Elözö Élet Regresszió nem egy konkrét tudomány, a beszámolók tapasztalatokból erednek. Rengeteg terapeuta van, aki regressziós utaztatással foglalkozik, s akik már több száz vagy több ezer kliens tapasztalatai után kiadtak könyveket is és ezek alapján tanítják az arra kiváncsiakat. Ezek közül az egyik leghíresebb Dr. Brian Weiss, egy amerikában élö pszichiáter, aki hipnózist is használt terápiás módszereinél, s aki véletlenül vitte elsö kliensét egy elözö életébe. Azóta több ezer embernek segített már megoldani problémáit, fóbiáit vagy fájdalmait. Több könyvet is publikált és évente tanfolyamot is tart az érdeklödöknek ahol elsajátíthatják a regresszió titkát. Az elözö életekben soha nem hitt igazán, de mikor elsö kliense odalátogatott olyan dolgokat mondott el neki, amit biztosra nem találhatott volna ki magától (erröl ír elsö könyvében).

Dr. Weiss azt vette észre már az első kliensénél majd másoknál is, hogy elkezdtek jobban lenni, csupán attól, hogy átéltek 1-2 jelentős dolgot előző életükből. Egy korábbi élet meglátogatása rávilágította a klienseknek arra, hogy problémájuk egy másik életben gyökeredzik és emiatt akár “el is engedhetik” azokat ebben az életben.

Dr. Weisshoz hasonlóan sokan azt mondják, az, hogy valóban létezik e elözö élet nem is annyira fontos, mint az a tény, hogy az emberek jobban lesznek a terápia után, akik gyakran olyan kliensek, akik évek óta járnak mindenféle más terápiára siker nélkül.

Sokan azért lesznek jobban, mert megismerték, hogy az a személy, akivel ebben az életükben nehézségük van, legyen az egy szülö, gyerek, barát vagy házastárs már egy vagy több elözö életben is kapcsolatban állt a klienssel. Ezen dolgok átélése és megértése megkönnyíti a további kapcsolatot. Egy másik esetben a kliens víztöl való félelme attól múlt el, mert visszaemlékezett, hogy elözö életében vízbefulladt. Míg megint más arra jött rá, hogy mostani életében azért eszi túl magát, mert elözö életében folyton éhezett. Ilyen és ehhez hasonló dolgok változtathatók meg a regresszió segítségével.

Annak ellenére, hogy sokszor fájdalmasnak mutatkozó emlékek jönnek fel azok trauma vagy megterhelés nélkül átélhetők újra. Sokszor olyan mintha nem is a mi életünk lenne az, amit meglátogatunk, miközben tudjuk, hogy igenis az.

A regressziót több módszerrel is elvégezhetik. Az egyik technika, amelyiket én is alkalmazok az a hipnózis. Hipnózis állapotban könnyen el lehet látogatni elözö életekbe. Ez a látogatás van amikor véletlenül történik. Ilyenkor a kliens egy problémával fordult hozzám, aminek elöször is megkeressük a gyökerét, ami van hogy ebböl az életböl való, s van, hogy egy előzőből. Emellett van aki konkrétan azért jön el hozzám, mert jelenlegi problémáira, fóbiáira, félelmeire, allergiájára, konfliktusaira előző életében szeretne megoldást keresni.

Az elözö élet sok tanulságot rejt magában, s akármire is bukkan rá az ember, mindig egy hatalmas adag új megértéssel lesz gazdagabb. Emellett ezen utazások rendkívül izgalmasak is.

Veled az úton!

Inkret Bogi

Ezoporta cikk Szeptember - Előző Élet Regresszió

Ezoporta 2012 szeptember cikk