Boldog Mama Boldog Baba

Még a legkiegyensúlyozottabb családban is kihívásokat jelent egy új családtag érkezése.

Néha a feszültség már az érkezés időpontjának kiválasztásával kezdődik. Van amikor maga a terhesség alatt tapasztalunk olyan feszültséget magunkban, amiről nem is tudtuk, hogy létezik. Ezt koronázza a szülés tervezése és megvalósulása és ha ez mind zökkenőmentesen ment, akkor sem tudjuk pontosan, hogy milyen hatással lesz ránk gyermekünk és annak viselkedése, ami tükrözi saját személyiségét és pszichológiai érettségi fázisait a maga természetes nehézségeivel.

Ezekben a helyzetekben szeretnénk nyugodtak és boldogok lenni. Igyekszünk nem idegeskedni, nem rágódni folyton lehetséges problémákon: Vajon ez a megfelelő idő a gyerekvállalásra? Minden rendben lesz a szülésnél? Nem rontok e el valamit? Mikor nem fog már fájni a hátam és mindenki tényleg felkel éjszaka kétszer pisilni?…
Majd igyekszünk türelmesek lenni gyermekeinkkel otthon mikor 20 perce próbáljuk ráadni a nadrágot, mikor pont koszos az a fránya unikornisos trikó, mikor csakazért is akarja azt a csokit a boltban, mikor még nem akar hazamenni a játszótérről és így tovább.
Ám néha, akár mennyire próbáljuk, előjön belőlünk a félelem dámonja, vagy a tüzet okádó sárkány és elpattan a húr…

Az előadáson arról fogunk beszélgetni, hogy mit tehetünk MI MAGUNKKAL, hogy a belső Buddhánk erősebb legyen a démonnál és a sárkánynál, hogy nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak tudjunk lenni a nehéz helyzetekben is.

Előadás ideje: 2019. Január 18. 10:00-12:00
Helyszín: Balatonalmádi, Játék. Pont – Baba Mama Klub

Jelentkezni a bogi.inkret@gmail.com email címen tudtok.

Várlak szeretettel!